Támogatás

2023.02.08. 07:19

Fejlődik a hevesi kertészeti vállalkozás

Komplex vállalkozásfejlesztés valósul meg a hevesi Green-Kertész Kft.-nél – osztotta meg a hírt portálunkkal az ügyvezető, Vágó László.

M. H.

 A fejlesztéshez közel 9,859 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. A vállalkozás beszerez egy gyalogkíséretű, illetve egy gázüzemű targoncát. Ezen eszközök megvásárlásával a cég által berendelt anyagok, termékek le- és felrakodását végzik majd. Jelenleg ilyen színvonalú géppel nem rendelkezik a vállalkozás, ezért innovatív módon fejlesztik a meglévő kapacitásaikat. 

Beszereznek egy notebookot, amelyet a vállalkozás tevékenysége keretében a digitális adminisztratív feladatok teljesítésére használnak, mint a számlázóprogram futtatása, vagy kötelezettségek teljesítése, berendelések és készletek kezelése. A projekt költségvetése tartalmazza az átalányalapú elszámolásként kötelezően betervezendő, a projekt szakmai megvalósításának közvetett költségeit is. 

– Mindezek eredményeként a vállalkozás a modern üzleti körülményekhez alkalmazkodó, fejlett, innovatív technológiával bíró piaci szereplő lesz. Az eszközbeszerzésnek köszönhetően az egységnyi idő alatt a munkavállalók által elvégezhető munkafolyamatok száma nagyságrendileg húsz százalékkal növekszik, s a gyorsabb kiszolgálást, az árukészlet gyorsabb ki- és beadását teszi majd lehetővé – tette hozzá. 

A beszerzések indokoltságát adja továbbá, hogy a korszerű eszközök ­alkalmazása jelentős mértékben csökkenti a munkavállalók fizikai igénybevételét is, így a vállalkozás munkaerő-megtartó képessége is jelentősen fokozódik. A beszerzések és az átalányköltségből teljesített tevékenységek összességében éves szinten tíz-tizenöt százalékos mértékben képesek emelni a cég árbevételét és jövedelmezőségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában