Állatvédelem

2023.02.05. 09:19

Felújítják a mátrafüredi madárerdő tanösvényt, és újabb odúkat is kihelyeznek

Szavazatával bárki támogathatja az állatvédelmi programot.

Sz. Sz. I.

Képaláírás: Újabb madárodúkat is kihelyeznek majd

Forrás: Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Mátrafüred madárbarát jellegét szeretné tovább erősíteni a helyi részönkormányzat, amely a Bene Egylettel közösen újítja fel a madárerdő néven ismert tanösvényt az Egererdő Zrt. mátrafüredi erdészetének támogatásával. Minderről a gyöngyösi önkormányzat számolt be. Közlésük szerint  szervezetek emellett több madáretetőt és odút is el kívánnak helyezni a településrészen, többek között a parkerdőben, a játszótér környékén, vagy éppen a Bene ház udvarán. A programhoz a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága nyújt szakmai segítséget, a Mátra Erdészeti Technikum diákjai pedig az odúk rendszeres karbantartását vállalták.

– Madárbarát törekvéseink nem újkeletűek, évente 50 és 200 kilogramm közötti mennyiségű napraforgómagot teszünk az etetőkbe – számolt be Faragó Tamás, a mátrafüredi részönkormányzat elnöke, aki azt is hozzátette, a céljuk, hogy minél több odút és etetőt hozzanak létre a településrészen.

A madárbarát Mátrafüredet bárki támogathatja a TESCO Ön választ, mi segítünk programján keresztül, a gyöngyösi és a hatvani áruházban ugyanis a Bene Egyletre is lehet szavazni minden vásárlás után egészen február 12-éig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában