Ellenőrzés

2023.02.21. 14:58

Higiéniai hiányosságok, lejárt élelmiszerek: nem kímélte a Nébih a Heves vármegyéhez közeli vállalkozást

Február hatodikán tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Heves vármegyéhez közeli településen, egy bagi vállalkozásnál, amelynél több szabálytalanságot is találtak.

HEOL

Az ostyasütő üzemrészben élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat is találtak a hatóság emberei (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: SeventyFour

A Nébih 3 élelmiszer esetében (béta carotine, búzaliszt, darált száraztészta) 50,2 kilogrammnyi élelmiszert vont ki a forgalomból nyomonkövetés hiánya, illetve lejárt minőségmegőrzési idő miatt.

Mint azt a hatóság írja, az ostyasütő üzemrészben feltárt, élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az egység tevékenységének részleges (ostyasütő üzemrész) azonnali hatályú felfüggesztését, a fentiekben részletezett élelmiszer tételek forgalomból való kivonásának, forgalomba hozatalának és felhasználásának azonnali hatályú megtiltását rendelte el. A jogsértést a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága állapította meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában