Fejlesztések

2023.02.16. 08:53

Iparterület, parképítés, bicikliút is kapott plusz pénzt Hevesben

Hétszázötven millió forint plusz támogatást kapott négy Heves megyei uniós pályázat.

T. B.

A február 10-i Magyar Közlönyben szereplő adatok alapján több európai uniós támogatású, a Terület- és Település-fejlesztési Operatív programban nyertesnek nyilvánított beruházásra ítéltek meg többlettámogatást. A projekteket jellemzően régen megtervezték már, azonban ahogyan időben elhúzódott ezek nyertessé nyilvánítása, majd a közbeszerzések lebonyolítása, alaposan megdrágultak. Ezért plusz állami támogatást igényeltek a projektgazdák, s négy most kapott is többletpénzt.

Heves önkormányzata az iparterület kialakítására eredetileg 946 millió forintot nyert, ezt most 222 millió forinttal toldották meg, ezáltal 1,168 milliárd forintból valósulhat meg a zöldmezős fejlesztés amely egyebek között ipari csarnok, iroda és műhelyépület, valamint üzemi és raktárépület építését, illetve belső úthálózat és parkolók kialakítását, közművesítést tartalmaz.

Gyöngyöshalász önkormányzata a minibölcsődéhez eredetileg 184,8 millió forint uniós forrást kapott, de a beruházás drágulása miatt 80,2 millió forint plusz támogatásra volt szükség, így a két csoportos, 14 férőhelyes intézmény 265 millióból valósulhat meg.

Hatvan a könyvtár- és térfejlesztésének költségét eredetileg 1,479 milliárd forintra taksálták, egyszer már megnövelték a költségvetését, de most újabb 82,8 millió forintot kaptak a befejezéshez, így összességében 1,697 milliárdból újítják föl az Ady Endre Könyvtár épületét (ez a rész már megvalósult), valamint rendezik az épület előtti közparkot és teret.

A Sirokból induló és Verpelétig tartó kerékpárút 734 millió forintról 1,088 milliárdra drágult, azaz majdnem az eredetileg tervezett összeg felével egyenlő 354,4 millió forintnyi plusz pénzre volt szükség, hogy meg tudják építeni.

 

(Borítóképünk illusztráció, forrás: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában