Lesz vagy nem lesz?

2023.02.06. 12:29

Kérték, de hétfőn nem ült össze a közgyűlés: Oroján Sándor szerint az egri polgármester a kerékkötő

Nem hívta össze Mirkóczki Ádám a rendkívüli ülést akkorra, amikorra kérték tőle.

Sz. M. L.

Oroján Sándor

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője négy ügy miatt kérte a polgármestert, hogy rendkívüli közgyűlést hívjon össze hétfőre. Ezek a városgondozás vezetőjének leváltása, támogatás egy egri paralimpikon sakkozónak, illetve a Bárány uszoda fenntartásba adása a vízilabdásoknak valamint pénzügyi segítség a Termál Kft-nek. A frakcióvezető ezen ügyek tárgyalását kezdeményezte a legutóbbi, januári közgyűlésen is, azonban az előterjesztéseinek tárgyalásáról nem is szavazott a grémium, Mirkóczki Ádám polgármester ugyanis úgy ítélte meg, ezek nem felelnek meg a sürgősségi előterjesztés szempontjainak.

 Oroján Sándor szerint a polgármester jogszerűtlenül tagadta meg a szavazást a legutóbbi közgyűlésen, a rendkívüli ülést pedig nem hívta össze hétfőre. Ezt 15 napon belül viszont köteles megtenni.

– A polgármester nem csak bármifajta együttműködésre sem hajlandó, de válaszra sem méltatott minket több, mint egy hétig. Ami törvény erejével nem kikényszeríthető nála, azt nem teszi meg magától. Egyébként köteles legkésőbb jövő hét keddig összehívni a közgyűlést, tehát addig lesz ülés. Ám egyáltalán nem  normális dolog, hogy a város ügyei azét nem haladnak és csúsznak heteket, mert a polgármester mindent akadályoz – mondta Oroján Sándor portálunknak.

Minderről Mirkóczki Ádám polgármesternél is érdeklődtünk. Megkérdeztük, mi az oka annak, hogy hétfőre nem hívta, vagy nem tudta összehívni a közgyűlést, illetve azt is, hogy várhatóan mikor lesz a kért ülés. Amint választ kapunk, közzétesszük.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában