Együttműködés

2023.02.28. 12:02

Megerősítette kapcsolatát az egri egyetem gyakorlati partnereivel

Magasabb szintre emelik az együttműködést.

M. H.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Rektora és Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója együttműködési megállapodást írt alá

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Több partnerintézménnyel írt alá megállapodást az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) vezetése kedden délelőtt. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor kifejtette, az évtizedek alatt pedagógusok ezreit, tízezreit készítette fel az intézmény a szakma magas művelésére.

– Ma öt karon folyik oktatás, az egyik a pedagógiai kar. Büszkén mondhatjuk, hogy a pedagógus képzés teljes portfóliójával rendelkezünk, s e képzés egyetemünk fő profilja – mondta.

Hozzátette, képzési rendszerükben a gyakorlatorientáltság központi szerepet kap.

– Hangsúlyosan jelenik meg a gyakorló helyekkel, partneriskolákkal való együttműködés. Most azért vagyunk itt, hogy megerősítsük ezeket a kapcsolatokat – húzta alá.

Dr. Németh Zoltán, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság osztályvezetője, teremtésvédelmi referense elmondta, folytatják az EKKE-vel a munkát, magasabb szintre emelik.
– Szívesen fogadjuk az intézmény hallgatóit, mentoráljuk őket, s együttműködnek a gyakorlati képzésükben. Várjuk, hogy dolgozhassunk, a jogszabály változásával ráadásul minden tanévben lesz gyakorlati idő – taglalta.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója aláhúzta, az egyetem jogelődje és a tankerület között épp tíz éve jött létre egy együttműködési keretmegállapodás.

– Számos eredményt értünk el közösen. Egy példa, kollégáink aktívan dolgoztak a gyógypedagógia képzés beindításában, s intézményeink pedig képzési helyül szolgálnak a hallgatók számára – tette hozzá. Mint mondta, a pedagógusképzésben bekövetkezett változások okán, a felek közötti megállapodás magasabb szintre kerül.

Karóczkai Júlia, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója megköszönve a lehetőséget elmondta, többen végezték és végzik iskolájukban a tanítási gyakorlatukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában