Lehet vele szelfizni

2023.02.28. 19:56

Náksi Attila ásóra cseréli a keverőpultot Kápolnán

Lemez helyett talajforgatás: sztár dj és világhírű sportoló is faültetéssel ünnepli az Erdők Világnapját a macskaárvaházzal.

Sz. M. L.

– Náksi Attila, dj, zenei producer, Kiss Norbert világ és Európa-bajnok autóversenyző, Rózsa Norbert olimpiai bajnok úszó, Horváth Lajos Laller tereprally Európa bajnok, Dudás Zoltán jet ski magyar bajnok, Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója és Matusek Zoltán a Noé Állatotthon tulajdonosa a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvánnyal együtt azt vallják: aki fát ültet, állatokat ment. Ezért március 21-én, kedden, az Erdők Világnapján közösen fákat, cserjéket ültetünk a kápolnai állatvédelmi központ körüli területen – közölte Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az alapítvány minden érdeklődőt szeretettel vár az Erdők Világnapja alkalmából szervezett rendezvényre, természetesen azokat is, akik az említett hírességekkel, találkozni, beszélgetni vagy éppen közös szelfit készíteni szeretnének. A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke csupán azt kéri mindenkitől aki eljön, hogy  - anyagi lehetőségei függvényében - maga is ültessen el egy cserjét vagy fát az évek óta bővülő kápolnai közösségi erdőben. Bóday Pál hozzátette, igény esetén, Farkas Pál agrármérnök, ökológus, a káli Globalplant Garden kertészet tulajdonosa szívesen segít bárkinek a cserjék vagy fák beszerzésében.

– Egy madárbarát, örökzöld tűztövis 1500 forintba kerül, facsemeték pedig már néhány ezer forinttól elérhetőek, így, ha valaki csatlakozni szeretne az Erdők Világnapján a Macskaárvaházzal, és az ismert magyar sztárokkal közös fa- és cserjeültetésünkhöz, szívesen állunk rendelkezésre növényekkel, amiket térítésmentesen a helyszínre szállítunk –  fogalmazott a szakember.

Kiss Norbert és cicája Fotó: beküldött

Kápolnán március 21-én az Erdők Világnapja alkalmából rendezett faültetés délelőtt 11 órakor kezdődik és a rendezők szándéka szerint addig tart, amíg minden növény el nem lesz ültetve, meg nem lesz öntözve  és amíg bármelyik vendégnek van még kedve az alapítvány mentett macskáinak szeretgetésére. Kiss Norbert autóversenyző, aki egyúttal a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, az elmúlt években már több száz fát ültetett el a kápolnai közösségi erdőben. Elmondta, ezt itthon és külföldön számos hozzá hasonló, világhírű sportoló is megtette, közülük a legismertebb, Sebastian Vettel, aki múlt évben Austinban, a Formula1-es nagydíjon, az eddigi futott Formula1-es versenyeivel azonos számú, vagyis 296 fa elültetésével alapított egy új, erdős parkot a versenypálya közelében. De Kápolnán van már Michelisz Norbertnek túraautó világbajnoknak, és Sebastien Buemi-nek, korábbi Formula1-es és Formula-E pilótának is van saját fája, amelyeket az alapítvány önkéntesei gondoznak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában