Kérelmek

2023.02.10. 08:40

Sokan veszik igénybe a fűtéshez a helyi támogatást Hatvanban

Folyamatosan érkeznek a lakásrezsi-támogatást igénylők kérelmei a polgármesteri hivatalba. A képviselő-testület még az előző esztendőben döntött úgy, hogy a lakosságot is érintő költségek emelkedése miatt segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Január végéig 124 háztartásban éltek a lehetőséggel, s nyújtották be a kérelmüket.

T. O.

Az önkormányzat azoknak a helyieknek nyújt segítő kezet, akik számára a rezsi kifizetése problémát jelent. A lakásrezsi-támogatás tavaly novembertől igényelhető, s a kérelmezők a lakásrendeltetésű ingatlanok áram-, illetve fűtési költségeinek a csökkentésére fordíthatják. 
Mint megírtuk, a támogatás mértéke kétezer forint havonta, amit névre szólóan, a közszolgáltatónál vezetett számlára utalnak a jogosultaknak 12 hónapon át, havi rendszerességgel. Azokban a háztartásokban, amelyekben nincs bevezetve a vezetékes gáz, az egyéb fűtőanyag vásárlásához egyszeri összeg igényelhető. 

A támogatásért folyamatosan lehet jelentkezni. Mint megtudtuk, a kérelemben kivétel nélkül mindenki a közszolgáltatóhoz történő utalást jelölte meg. A jogosultak 80 százaléka a gázszámláinak a csökkentésére fordítja az összeget. A számítások szerint az idei év végéig 4,5–5 millió forintot fizetnek ki a rendelkezésre álló keretből a lakosok részére. 

A kérelem a város hivatalos honlapjáról tölthető le, de az adatlap a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában is átvehető. A nyomtatványokhoz csatolni kell a jövedelemigazolást, valamint a fogyasztási helyre szóló, közüzemi szolgáltató által kiállított, 90 napnál nem régebbi számlát. Ha a kérelmező egyéb fűtőanyagot használ, akkor az ennek megvásárlásáról szóló, aktuális számlát is csatolni kell. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában