Nyugdíjas közgyűlés

2023.02.28. 15:55

Tisztújító közgyűlés után kezdődik a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége életének újabb öt éves ciklusa

Az újraválasztott Farkas Attila elnök vezetésével tizenkét tagú elnökség kezdi meg a munkát.

Sz. Sz. I.

Szabó Erzsébet, Kissné Jancsó Tünde, Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke és Kovács Miklósné

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége tisztújító közgyűlést tartott kedden az egri vármegyeházán. A hetven tagszervezet elnökei megválasztották az elkövetkező öt évre az 12 tagú új elnökséget, valamint a vezető tisztviselőket. A voksok alapján Farkas Attila eddigi elnök maradt a pozíciójában, a munkáját Kovács Miklósné alelnök, Kissné Jancsó Tünde titkár és Szabó Erzsébet gazdasági vezető segíti. A további elnökségi tagok Balázs Pálné, Hajdú Péter, Juhász Kálmánné, Lászka Aranka, Takács Miklósné, Petes Imréné, Buzásné Juhász Zsuzsa és Szőlősi Béláné lettek. Farkas Attila az új elnökséget úgy értékelte, hogy az összetétele alapján egy mobilabb, nagy közösségi tapasztalatokkal bíró testület kezdheti meg a munkát.

Az újra megválasztott elnök az elmúlt öt éves ciklussal, a végrehajtott feladatokkal, a megvalósult programokkal, rendezvényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy elmondható: sikeres, élményt adó közösséget építő időszakot zártak. A 2018. április 17-én kapott bizalomnak megfelelően, azt szem előtt tartva dolgoztak, tette hozzá. 

– Tartalmas, színvonalas programokat ajánlottunk tagjainknak, tagszervezeteinknek. A betervezett rendezvényeinket megtartottuk. A megyei versenyeinkről, a vers- és prózamondó-, a dalversenyről, a kórus-, valamint a tánctalálkozóról továbbjutott tagjaink a regionális és az országos versenyekre vitték tovább jó hírnevünket. Fontos feladatunk a közösségeink erősítése, tagjaink érdek-, illetve fogyasztóvédelme is. Ez egyben értékvédelmet is jelent: a szövetség 30 éves fennállása alatt felhalmozott értékeket megtartottuk, építettük közösségeinket, azokat tovább szilárdítottuk. Másik fontos feladatunk a kultúránk, hagyományaink, nyelvünk művelése és átörökítése a következő generációk részére. Fejlesztettük az egészségfelvilágosító-, egészségmegőrző-, mozgás- és sportprogramjainkat. Minden évben lehetőséget biztosítottunk tagságunknak a kulturális kikapcsolódásra. Számos helyre kirándultunk, továbbra is preferáljuk a magyar történelmi emlékhelyeket. A tagságunk átlagéletkora 75 év körüli, tehát egyre inkább idősödik közösségünk, kevés a 60-65 éves belépő. Ennek sok oka van, többek között a felgyorsult élet, a nyugdíjkorhatár kitolódása, a család körüli feladatok. Fontos feladatunk újabb személyek, klubok bevonása közösségeinkbe, a toborzás, nyugdíjas csoportjaink tevékenységének megismertetése más korosztályokkal – részletezte Farkas Attila.

Az elnök a szövetség szervezeti életével, annak fejlesztésével és a tagszervezetekkel kapcsolatban elmondta, hogy a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének jelenleg 70 tagszervezete van, ez kétezres taglétszámot jelent, ami az egész ciklusban hasonló volt.

–  Az elmúlt időszakban fontos feladatnak tartottuk a toborzást, a szövetségünk népszerűsítését. Fontos feladatunk továbbra is a szervezet építése, fejlesztése, továbbá azon tagszervezeteink megismerése, akiknél még nem jártunk. A tagdíjfizetési fegyelem jó, minden tagszervezetünk időben rendezte a díjat, tehát jó irányban mozdultunk el. Ez azért fontos, mert a szövetséget csak úgy tudjuk működtetni, hogy időben befolyik a tagdíj. Úgy tudjuk feladatainkat tervezni, programjainkat szervezni, hogy ha látjuk azok fedezetét. Természetesen eddig is pályáztunk, és ezután is fogunk, de ezek nem biztos pénzforrások - emelte ki Farkas Attila.

Mint az elnök mondta, a szövetség vezetését az elnök, az alelnök, és a titkár kollektívan oldja meg. 

–  Úgy látom, hogy ez a vezetési stílus jól szolgálja a szövetséget. Megfelelően el tudjuk osztani a feladatokat egymás között. A klubvezetők fórumát negyedévente tartjuk, a köztes hónapokban pedig elnökségi ülésre, valamint szükség esetén az elnök, az alelnök, a titkár és a gazdasági vezető részvételével vezetői értekezletre kerül sor. A médiában, a sajtóban minden nagyobb rendezvényünkkel megjelentünk. Szerepeltük az egri, a gyöngyösi, a hatvani televízióban, de a Generációnk magazinműsorral a köztévében is. Bemutatkoztunk több alkalommal a Heves megyei Hírlapban és annak online felületén, valamint megjelentünk a Kékes Online, a Hatvan Online, a Heves Hírek portálján. A továbbiakban is azon leszünk, hogy minél többen ismerjenek meg bennünket – fogalmazott Farkas Attila.

Az eltelt ciklusban kiemelkedő közösségi és szakmai munkát végzőket a Nyugdíjasok Országos Szövetsége tüntette ki: Kósa László, Takács Miklósné, Darók Szilárdné, Cseh Józsefné, Kovács Miklósné kapott elismerést. A megyei szövetség által alapított Nyugdíjas Közösségért Díjat Somfai Tiborné, Juhászné Prokaj Magdolna, Búzásné Juhász Zsuzsanna, Erdélyi Józsefné és Vámosi Lászlóné érdemelte ki.

– Vármegyénk önkormányzataival, másik vármegyében működő nyugdíjas szervezetekkel jó kapcsolatot ápolunk, ennek fejlesztésén dolgozunk továbbra is. Külön köszönetet mondok legnagyobb támogatóinknak: Eger, Gyöngyös, Hatvan, Heves és Verpelét városoknak, a települési önkormányzatoknak és természetesen a Heves Vármegyei Önkormányzatnak a támogatásukért. A jövőben is a nyugdíjasok nagy családjával együtt, közösen szeretnénk építeni, fejleszteni, erősíteni a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségét. Mindehhez természetesen a legfontosabb, hogy az egészségünk rendben legyen – foglalta össze Farkas Attila. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában