Ünnep

2023.03.15. 17:10

A heol.hu és a Hírlap kettős megemlékezése Egerben a Magyar Sajtó Napján

A valamikor Egerben a megyei napilap szerkesztőségében alkotó újságírók vezetőjére, illetve Petőfi Sándorra emlékeztek szerdán délután a heol.hu és a Heves Megyei Hírlap képviselői.

Szalay Zoltán

Kühne Gábor, a Heves Megyei Hírlap és a HEOL.hu főszerkesztője és dr. Szalay Zoltán lapszerkesztő koszorúzta meg Petőfi Sándor emléktábláját az Érseki Papnevelő Intézet falán

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Évtizedek óta hagyomány, hogy március 15-én, a Magyar Sajtó Napján szerkesztőségünk munkatársai minden évben babérkoszorút helyeznek el Egerben a Hittudmányi Főiskola falán elhelyezett, s Petőfi Sándor munkássága előtt tisztelgő emléktáblán. 

A kétszáz esztendeje született nagy magyar költő domborművét 1990-ben a Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság szerkesztősége állíttatta. Az emléktáblánál Kühne Gábor, lapunk főszerkesztője koszorúzott.

Évenként e napon  szerkesztőségünk néhány tagja felkeresi a Kisasszony temetőben a Népújság egykori főszerkesztője, Gyurkó Géza síremlékét. Az idei kegyeleti eseményen – a Gyurkó családot képviselő ifjabb Gyurkó Géza, valamint lapunk két nyugdíjas szerkesztője, Szilvás István és Szalay Zoltán jelenlétében – Kühne Gábor emlékezett a megyei napilap korábbi elsőszámú vezetőjére, s koszorút helyezett el Gyurkó Géza sírján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában