Finomság

2023.03.17. 20:12

A legfinomabb kolbászt keresik Nagyvisnyón

Huszonhárom csapat részvételével rendeznek kolbásztöltő versenyt a településen.

T.B.

Először rendeznek hagyományőrző kolbásztöltő versenyt Nagyvisnyón. Március 18-án reggel nyolc órakor kezdenek a munkának a művelődési ház udvarán a csapatok, s 14 órakor jár majd körbe a zsűri. 9-14 óra között a gyerekek és a felnőttek a fafaragást próbálhatják ki Tóth Lóránt népi iparművésszel, eközben az Erdei Banda muzsikál a közönségnek. Lesznek filmvetítések is a Mozgó Mozival, 10 órától a Toldi című animációs film, 14 órától a Hadik kalandfilm lesz megtekinthető az IKSZT-ben. Estére discot is szerveznek, 18-24 óra között Ruszkai János zenél majd.

- Kis részvételre számítottunk, hiszen nem hívtunk neves előadót, de 23 csapatnál le kellett zárnunk a nevezést, mert nincs kapacitás több csoport fogadására. Jó rendezvény elé nézünk. Minden csapat négy kiló húst kap, emellé szabadon fölhasználhatnak másfélét is. Nem lesz vegán, vagy vegetáriánus kolbász, hiszen a kapott alapanyagot föl kell használni, s az a célunk, hogy kiderüljön, ugyanazokkal az alapokkal ki hogyan tud gazdálkodni. Egy kategóriában adunk díjat, a legjobb kolbászt keressük, a zsűri helyiekből áll majd, két hentes és egy kocsmáros bírálják majd el a finomságokat. A közönség kóstolójeggyel ízlelheti meg a kolbászokat – mondta Csőgér Bálint polgármester. Hozzátette, ugyan ez lesz az első kolbásztöltő versenyük, de szeretnének belőle hagyományt teremteni.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában