Testületi

2023.03.31. 20:19

A nehézségek dacára a szokott formában segíti az egyesületeket és a rászorulókat Hatvan

A hatvani képviselő-testület soros tanácskozásán több mint félszáz napirendi pontról tárgyaltak. Döntöttek a gyermekeket nevelő családok és a nyugdíjasok támogatásáról, valamint a Civil Alap féléves keretének felhasználásáról, s arról is határoztak, hogy áprilisban fokozatosan újranyitnak a kulturális intézmények.

T. O.

A Civil Alap költségvetéséből a mostani etapban 118 egyesületnek segítenek, összesen több mint 9 millió forinttal. Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta, hogy bár az idén feszes és fegyelmezett gazdálkodásra van szükség, a lakosok és a civil szervezetek támogatásai nem változnak.

– A költségvetés tervezésekor alapvető szempont volt, hogy mindazok, akiket valamilyen módon támogatunk, ne érezzék, milyen nehéz gazdasági helyzetben vagyunk. Ezért változatlan formában segítjük a civileket is, hiszen ők azok, akik a város életének alapját adják. Hatvanban közösségeket kell építeni és támogatni, hiszen azzal, hogy próbálnak jó dolgokat létrehozni, a város életét is jobbá teszik – nyomatékosította az önkormányzat első embere.

Az ülésen arról is szó esett, hogy az önkormányzat kiemelten támogatja a gyermekeket nevelő családokat, a nyugdíjasokat, a nyugdíjszerű ellátásban részesülőket, valamint az első tanévüket kezdő gyermekek szüleit, ezért idén is igényelhetőek lesznek a nekik nyújtott támogatások.

– Azokat a támogatási formákat, amelyeket az elmúlt időszakban bevezettünk, megtartjuk. Arról is döntött a testület, hogy a korábbiakhoz hasonló módon segítjük az elsősök szüleit, a gyermeket nevelő családokat és a nyugdíjasokat. Arra biztatok mindenkit, hogy akinek szüksége van támogatásra, nyújtsa be igényét, s megkapja a segítséget a várostól – közölte Horváth Richárd.

A képviselők megszavazták azt is, hogy a város továbbra is támogatja a Bajza Alapítványt, továbbá változatlan formában segíti a sportegyesületeket és a diáksportot.

Áprilisban fokozatosan újranyitnak a kulturális intézmények, s a polgármesteri hivatal is a megszokott rendben fogadja majd az ügyfeleket. A kulturális intézmények visszaköltöznek eredeti helyükre, s ott folytatják majd a tevékenységüket.

A testület döntött arról is, hogy a Brunszvik Teréz Óvodába és a Gesztenyéskert Óvodába pályázatot hirdetnek intézményvezetői munkakör ellátására, továbbá a Vörösmarty téri óvodába járó sajátos nevelési igényű gyermek fejlesztésének támogatásáról is határoztak. Végül a képviselők meghallgatták a település tűz-és katasztrófavédelmi helyzetéről, valamint a polgárőrség tavalyi évről szóló beszámolóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában