Újra szárnyalhat

2023.03.24. 10:46

Áramütött héja kapott új életet Bükki Nemzeti Parkban

Gyűrűvel is megjelölték a madarat.

HEOL

Felépült és most újra szabadon van

Forrás: Kozma Attila/ Bükki Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

- Áramütés következtében került Igazgatóságunk madármentő állomására egy fiatal héja. A felépülését követően szabadon engedtük, és a madár színes gyűrűs jelölést is kapott - írja közösségi oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. - A madárgyűrűzés egy kutatási módszer, ami a madarak egyedi jelölésén alapul. A sorszámozott gyűrűkkel megjelölt madarak minden egyes megfigyelése, visszafogása vagy kézrekerülése információkat ad a madarak életéről. 

- A héja védett, pénzben kifejezett természetvédelmi értéke: 50 ezer forint. Erdei ragadozó madár, ügyes vadász, akár nála nagyobb állatokat is elejt - hívja fel a figyelmet az igazgatóság, ugyanakkor hozzáteszik, a tavasz beköszöntével felhívják a figyelmet a sérült madarak kérdéskörére is: csak ott és akkor tegyünk talált madarakról bejelentést, ha erre valóban szükség van, és ügyeljünk arra, hogy a jó szándékunk ne okozzon nagyobb kárt az élővilágnak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában