Nemzeti ünnep

2023.03.15. 15:24

Dr. Pajtók Gábor Szihalmon ünnepelt + fotók, videó

Olyan fajta melegség ez a szívünk körül, amit csak a hazaszeretet adhat.

M. H.

dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő és Bóta József Sándor Szihalom polgármestere

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Dr. Pajtók Gábor, országgyűlési képviselő Szihalmon ünnepelt március 15-én. Mint ünnepi beszédében kifejtette, mindig szívesen megy a faluba.
– Mindnyájan ugyanazt értjük a magyarság, a szabadság s a hazaszeretet kifejezésen. A szihalmiaknak nem kell hosszasan magyarázni, miért fontos az 1848. március 15-ei eseményekre emlékezni. Tudják, miről szól a 12 pont, a Nemzeti Dal, hol van a Nemzeti Múzeum, s hogy ott mi történt. Vagy a Pilvax kávéházban, vagy a Landerer nyomdánál, Táncsics börtöne előtt. Tudják, hogy mi történt Pesten 175 évvel ezelőtt. A legkisebbek is ismerik Petőfi és Kossuth nevét – részletezte.

Szavai szerint az itt élők számára egyértelmű, hogy a 175 éve történt események vezettek el ahhoz, hogy ma önálló nemzetként saját országban szabadon élhetünk és magyarul szólhatunk egymáshoz.
– S ha kimondjuk azt, hogy magyar vagyok, akkor mindnyájan egyfajta meghatottságot, büszkeséget érzünk. Olyan fajta melegség ez a szívünk körül, amit csak a hazaszeretet adhat – hangsúlyozta. A képviselő szavai után a szihalmi diákok adtak műsort, majd koszorúztak a faluban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában