Cifra Borséta

2023.03.02. 10:31

Egri és mátrai borokat kóstolhatnak a kecskemétiek

Az eseményt a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén rendezik meg.

M. H.

Mintegy 30 borász, 120 féle bor, pezsgősarok, gasztronómiai kiállítók és tematikus mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a második Cifra Borsétán március végén Kecskeméten – közölték a szervezők. A március 25-i Cifra Borsétán ott lesznek az Alföld Borrégió pincészetei mellett Tokaj, Villány, Szekszárd, Eger és a Balaton ismert pincészetei is, de képviselteti magát többek között a Mátra, Mór, Pannonhalma és Etyek-Buda is. Az eseményt a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén rendezik meg.

Szabóné Bognár Anikó múzeumigazgató-helyettes úgy fogalmazott, aki szerint a Cifra Borséta központi terét, a Pávás termet már több mint 100 évvel ezelőtt közösségi rendezvények színterének álmodták meg. Mint mondta, a bor megjelenése a múzeumban nem egyedi kezdeményezés, "a kultúra és a művészetek otthona szívesen nyit kaput és nyújt különleges atmoszférájú helyszínt a magyar borkultúrát bemutató és népszerűsítő programnak."

Kiemelt képünk illusztráció, forrás Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában