Tervek

2023.03.27. 07:52

Elkészült a költségvetés Átányban, pályázatokon is nyertek

Óvodafejlesztést és energetikai korszerűsítést terveznek.

M. H.

Jámbor Dénes polgármester

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A napokban fogadták el a településen a költségvetést. Jámbor Dénes polgármester elmondta, a főösszeg 709 millió forint. 
Mint mondta, a helyzetük nem túl rózsás, viszont egy kormányrendelet révén plusz 16 millió forintot kaptak, amely nagy segítség. A főösszegben szerepelnek pályázati pénzek is, illetve a működési célú állami támogatás 350 millió forint, míg a saját bevételeik minimálisak. 

– A költségvetésünk szigorú és takarékos, adót viszont nem tervezünk emelni. Az alapanyagok árának drasztikus növekedése miatt viszont az étkezési-térítési díjakat emelni kényszerülünk, azonban ez sem lesz brutális mértékű – fejtette ki a faluvezető. 
A fejlesztésekről is szólt lapunknak Átány első embere. 

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban százmillió forintot nyertek óvodafejlesztésre. A projekt célja az óvodai intézményfejlesztés, s ennek jegyében a meglévő épület bővítése valósul meg. A jelenlegi épületben helyhiány miatt nem alakítható ki tornaszoba, ezért az épület bővítésével érhető el annak kialakítása. 

Jó hír még, hogy közel 70 millió forintot nyertek az intézmények energetikai korszerűsítésére. Ebben érintett a gondozási központ és a Dr. Fél Edit Közösségi Tér is. Támogatásként harmincmillió forintot nyertek sportfejlesztésre. Rendezik a sportpálya környezetét, a kiszolgálólétesítményeket pedig felújítják. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában