70-es 80-as évek

2023.03.03. 08:32

Elő a kisdobos nyakkendőkkel és a régi szódás szifonokkal: retro kiállítás nyílik Poroszlón

A tárlat kialakításához a lakosság segítségét kérik.

F. V. E.

Pénzérméket, bankjegyeket, kisméretű használati tárgyakat, lakásdíszeket és gyermek játékokat is várnak

Forrás: Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló/Facebook

Milyen lehetett az élet, amikor 50 évvel ezelőtt létrejött a Tisza-tó? Erre kíváncsiak a Tisza-tavi Ökocentrumban, ezért kiállítást rendeznek a 70-es és 80-as évek tárgyaiból, s kérik a lakosság segítségét az összegyűjtésben, tették közzé a felhívást a közösségi oldalukon

– Idén 50 éve, hogy létrejött a Tisza-tó, korábbi nevén a Kiskörei Víztározó. A kiskörei vízlépcsőt 1973. május 16-án helyezték üzembe. A 70-es 80-as évek mindennapjairól rendezünk kiállítást az ökocentrumban, s ezt lakossági összefogással tervezzük kialakítani, ezért szeretettel várjuk a poroszlóiak felajánlásait – közölték. 

Itt az ideje, hogy előkerüljenek a filléres emlékek a padlásokról, a fiókok mélyéről és a féltve őrzött dobozokból. 

Várják egyebek között a kisdobos és úttörő élet tárgyait, így például tagkönyveket, okleveleket, sípokat vagy épp nyakkendőket, valamint a 70-es és 80-as évekből származó újságokat, korabeli személyi igazolványokat, útleveleket, és régi idők desszertjeinek csomagoló papírjait, dobozait is szívesen fogadják. Továbbá pénzérméket, bankjegyeket, kisméretű használati tárgyakat, lakásdíszeket és gyermek játékokat is várnak.

– A jelenleg a napközi épületében működő Tourinform Irodában lehet leadni a tárgyakat április 21-ig. Minden leadott tárgyat pontosan leltárba veszünk, nyilvántartást vezetünk róluk, s a bemutató után visszajuttatjuk a tulajdonosoknak. A poroszlói retró majális részeként tervezzük megnyitni a tárlatot, és várhatóan augusztus végéig lesz megtekinthető – ismertették. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában