Pénz7

2023.03.12. 08:15

Ezen a héten minden a pénzről szólt a detki iskolában

Először tartották meg a Pénz7 tematikus napokat a tanintézményben.

Sz. Sz. I.

A diákok megalkották a "detki dollár" első bankjegyeit is

Forrás: Petőfi Sándor Általános Iskola

Március 6. és 10. között első alkalommal tartották meg a detki Petőfi Sándor Általános Iskolában a Pénz7 elnevezésű tematikus hetet, melyhez az iskola minden évfolyama csatlakozott, tájékoztatta portálunkat dr. Vona-Túri Diána intézményvezető. 

– A legkisebbek játékosan ismerkedtek meg a különböző pénzérmékkel és bankjegyekkel, a hét lezárásaként pedig mindenki megtervezte a saját pénzét. Feldolgozták a Megszolgált pénz című mesét is, majd rajzórán a meséhez készítettek a gyerekek illusztrációt. Filmeket néztek a pénz történetéről, illetve arról, hogy a pénz hogyan alakult ki. A héten mini piaccá alakultak a tantermek, lehetett eladni és vásárolni, egyes osztályokban fabatka volt a fizetség a különböző feladatok elvégzésért. Az interaktív játékok megfejtése is a pénz világához kapcsolódott - mondta az intézményvezető. 

Hozzátette, a Monopoly és a Gazdálkodj okosan társasjáték segítségével ismerkedhettek meg a diákok a gazdálkodás lépéseivel. A felső tagozatosok esetében minden órán felmerült a pénz és a gazdálkodás. Kémiaórán a fémpénzek és papírpénzek anyagait vizsgáltuk, földrajzórán a gazdaságföldrajz került előtérbe, történelemórán pedig a pénz története került a fókuszba. A nyelvi órák témája is a pénz volt magyar, német és angol nyelven egyaránt, és természetesen a matematikaórákon is a pénz volt a számolóeszköz. Minden felső tagozatos osztály projektmunkát készített a költségvetésről, a pénznemekről, a valuta ésa  deviza fogalmáról és egyéb gazdasággal kapcsolatos témáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában