Fejlesztés

2023.03.15. 17:00

Földút kap szilárd burkolatot Abasár külterületén

A mezőgazdasági útként is használható szakasz a későbbiekben az országos kerékpárút-hálózat része is lesz egyben.

Sz. Sz. I.

Vidékfejlesztési pályázat révén, mintegy 170 millió forintból egy külterületi út kaphat szilárd burkolatot Abasáron, tájékoztatott Kazsu Attila polgármester. Közlése szerint a Szőlőskert út végénél található földutat váltja fel a közel egy kilométer hosszúságban megépülő, 3 méter széles, mindkét oldalán egy-egy méter széles padkával ellátott aszfaltburkolatú szakasz. A felújított út összeköti majd a vízműtelepet a Gyöngyös felől érkező út első pihenőhelyéig, tette hozzá a polgármester. 

– A földút szilárd burkolattal való ellátása először egy kerékpárút építésére irányuló pályázatunk koncepciójaként fogalmazódott meg. Távlati tervünk összekötni a pálosvörösmarti kerékpárutat a gyöngyösi, későbbi kerékpáros úthálózattal. A tervezők azonban felhívták a figyelmünket a mezőgazdasági gépek jelentős itteni forgalmára, ezért módosítottuk az elképzeléseinket. A szakasz építésének tervei immár a mezőgazdasági utak szabványainak megfelelően készültek el: erősebb útalappal, nagyobb szélességgel. Jelen pillanatban a tervezés utolsó fázisa zajlik. A kivitelezésre, a pályázat szerint, mintegy 16 hónap áll rendelkezésre. A későbbiek során, a kerékpáros szövetséggel egyetértve, jelölni fogjuk ezt a szakaszt az országos úthálózaton – részletezte Kazsu Attila.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában