Látogatás

2023.03.25. 08:56

Hatvanban a török nagykövet: gazdasági, kulturális és sport együttműködésről tárgyaltak + fotók

Gülşen Karanis Ekşioğlu, a Török Köztársaság nagykövete pénteken Hatvanba látogatott. A nagykövet asszonyt és munkatársait Horváth Richárd polgármester fogadta, majd a diplomáciai testület vezetője olyan helyi vállalkozókkal találkozott, akik segítették a földrengés sújtotta Törökországot.

T. O.

Fontos kérdéseket vitattak meg

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A török küldöttséget Horváth Richárd polgármester fogadta, majd a vendégek a városvezető irodájában, a hosszútávú kapcsolat alapjairól tárgyaltak. A beszélgetés végén a polgármester a török kori Hatvan metszetét, valamint virágot ajándékozott a nagykövet asszonynak.

Gülşen Karanis Ekşioğlu és Horváth Richárd ezt követően a városháza nagytermében olyan hatvani vállalkozókkal találkozott, akik adományokkal segítették a törökországi földrengés áldozatait. A támogatókat Ferhat Gűray hatvani üzletember fogta össze.

– A katasztrófa után felkerestem Horváth Richárd polgármestert, aki felajánlotta az önkormányzat támogatását Törökországnak. Tárgyaltam helyi vállalkozások vezetőivel is, ők is segítettek – mondta Ferhat Gűray.

Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet háláját fejezte ki a hatvaniaknak, hangsúlyozva: a török-magyar kapcsolat folyamatosan erősödik, s reméli, hogy Hatvannal is létrejöhet egy szoros együttműködés.

– A magyarok ismét megmutatták, hogy a nehéz időszakokban is számíthatunk rájuk. A Hatvannal való baráti kapcsolat sajnos egy tragédia miatt jött létre, de reméljük, hogy minél több örömteli pillanatot élünk majd meg közösen. A polgármesterrel arról is egyeztettünk, hogy a várossal milyen együttműködést hozhatunk létre a közeljövőben. Terveink szerint mostantól több alkalommal is ellátogatunk majd ide – hangsúlyozta a nagykövet asszony.

Horváth Richárd, polgármester emlékeztetett arra, hogy Hatvan nemrég egymillió forinttal segítette a földrengés sújtotta Törökországot. Mint mondta, most annak reményében találkoztak újra, hogy hosszútávú kapcsolatok is létrejöhessenek.

– A fő irány a gazdasági együttműködés lenne. Felajánlottam a nagykövet asszonynak Hatvant befektetési helyszínként, de egyeztettünk arról is, hogy a sport és a kultúra területén milyen közös projekteket lehetne megvalósítani – emelte ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában