Víz világnapja

2023.03.27. 09:00

Kék pólóban ismerkedtek az életet adó vízzel a detki iskolások

Ünneplés helyett tanulással telt az idő a világnapon.

Sz. Sz. I.

Egész napos programot szerveztek a múlt héten a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai számára a víz világnapja alkalmából, tájékoztatta lapunkat dr. Vona-Túri Diána intézményvezető. Mint mondta, valamennyi tanulójuk kék pólót öltve érkezett meg az iskolába, ezzel is jelképezve, hogy mennyire fontos a víz, mint a földi élet egyik alapja. 

– A víz világnapján nem az volt a célunk, hogy ünnepeljünk. Sokkal inkább az, hogy megtanítsuk az utódnemzedéknek a tiszta víz és a vizes élőhelyek kiemelkedő jelentőségét. Nemcsak természetvédelmi szemszögből, hanem kémiai és fizikai aspektusból is megközelítettük a vizet, mint fontos vegyületet. A nap nyitásaként a kék pólós diákok szívet és vízcseppet formáltak az iskola udvarán. Utána az alsó tagozatos diákok vehettek részt egy rendhagyó kémiaórán, ahol számos vízzel kapcsolatos kísérlet elvégzését figyelhették meg. A nap folyamán a tanórákon is nagy figyelmet fordítottunk a vízre, a folyókra és tengerekre, illetve minden vízhez köthető jelenségre. Eközben az iskola udvarán a környezettudatosságra nevelés és a meteorológiai ismeretek kerültek előtérbe egy ott elhelyezett esővízgyűjtő tartály, valamint két csapadékszintmérő használatával. A nap befejezéseként a felső tagozatos diákok foglalták el a kék szőnyegeket a tornateremben, ahol sűrűségoszlopot, nem newtoni folyadékot, nátrium-hidroxidot vizsgálhattak számos más fizikai és kémiai kísérlet mellett – foglalta össze a nap eseményeit dr. Vona-Túri Diána. 

Az intézményvezető köszönetet mondott a szülőknek, akik támogatásukkal, együttműködésükkel előrelendítették az eseményt. Köszönet illeti a pedagógusokat, akik nélkül a tematikus nap nem valósulhatott volna meg, tette hozzá. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában