Kócsagőr

2023.03.26. 10:46

Keresik Matula és Tutajos méltó örököseit a Bükkben is

A természetvédelem iránt érdeklődő fiatalok szerezhetnek gyakorlatot a nemzeti parkoknál.

T. B.

Ismét lehet jelentkezni a programra

Forrás: BNPI

Idén tizedik alkalommal hirdetik meg a 18-24 éves korosztály számára az Ifjú Kócsagőr programot, hogy a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a hazánkban is egyre sürgetőbb választ igénylő természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket. A jelentkezéseket a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül várják, írja a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A résztvevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy tíz napos szakmai gyakorlatot. A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2023 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos külföldi tanulmányutat Európa egyik legszebb nemzeti parkjába.

A program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak valamelyik nemzeti park igazgatóságnál, akár természetvédelmi őrként, akár más beosztásban, karrierútjukra pedig a szervezők is rendkívül büszkék. Az Ifjú Kócsagőr Program a korábbi évekhez hasonlóan a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrárminisztérium, a tíz nemzeti park igazgatóság, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg.

Az országos döntővel egybekötött háromnapos záróeseményt 2023. szeptember 20-22. között az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg.

Az elvárások között szerepel a szakmai elhivatottság, az önállóság, a kreativitás, a jó kommunikációs készség szóban és írásban, az átlagon felüli kitartás, valamint a megfelelő állóképesség. Előny a szaktanári ajánlás, a dokumentált szakmai múlt, elismerések, verseny eredmények, valamint a természetvédelmi egyesületek munkájában való aktív és igazolható részvétel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában