Lehetőség

2023.03.27. 13:39

Lakossági tájékoztatót tartanak az egri elkerülőről

Lehet kérdezni a tervezésről a minisztériumot kedden.

Sz. M. L.

Fontos, hogy csökkenjen az autóforgalom a városban, de nem mindegy, hogyan

Forrás: Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A megrendelő Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár és Pántya József, útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár lakossági tájékoztatót tart az Eger elkerülő út előkészítése tervezési munkával kapcsolatban az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Bartók Béla téri rendezvényközpontjában kedden 18 órakor.

Mint ismert, az Építési és Közlekedési Minisztérium Eger tehermentesítése érdekében végzi a várost elkerülő út fejlesztésének előkészítését. A tervezés során feladat az elkerülő út városi, helyi úthálózathoz való csatlakozásainak, illetve az érintett országos közutak, valamint a 24-es főút közvetlen kapcsolatának megteremtése is, mindez az ütemezett megvalósítás lehetőségének biztosításával.

A minisztérium közleménye szerint a tanulmányterv és környezeti hatástanulmány elkészítésével kapcsolatban az Építési és Közlekedési Minisztérium a szakmai alapszabályainak figyelembevétele mellett a lakosság széles körű tájékoztatását, bevonását, a feladat társadalmasítását tűzte ki célul. Az érintettekkel való folyamatos kapcsolattartást, egyeztetést, közösségi, részvételi tervezés alapelveit felhasználva kívánja megvalósítani. Mindezt azért, hogy ez az Eger számára fontos fejlesztés valóban tükrözze a közösség szükségleteit, igényeit, valamint feltárja az itt élő, érintett csoportok valós érdekeit, szempontjait, és ezzel egy szélesebb körű társadalmi elfogadottsággal bíró nyomvonal alakulhasson ki. Ennek platformja az ezen célból létrehozott honlap, a www.egrielkerulo.hu oldal, és a Facebook oldal

- A tájékoztatón lehetőség nyílik a tervezési feladathoz kapcsolódó kérdések megvitatására, illetve bemutatják a kidolgozott nyomvonalváltozatokat – írták a fórumról.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában