Verseny

2023.03.09. 13:30

Ma kiderül, ki tud többet az egri szobrok titkáról + fotók

Nyolc iskola mérkőzik. Nem lesz könnyű dolga a versenyzőknek.

Sz. M. L.

A Pásztorvölgyi csapata a "Ki tud többet Egerről?" c. történelmi vetélkedőn

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön tartják a népszerű egri helyismereti vetélkedőjének városi fordulóját melynek címe, Ki tud többet Egerről?

A verseny célja, hogy a diákok minél jobban megismerjék Egert, a város kultúráját, történelmi hagyományait, emlékhelyeit, emblematikus épületeit. A megmérettetés idei városi fordulója – melyen évről évre szinte minden egri középiskola képviselteti magát egy-egy csapattal.

– Az idei év témája Eger szobrai. A résztvevők egy kisfilmmel készültek a 200 éve született Petőfi Sándor és a város kapcsolatáról – mondta Berkes Krisztián, az Egri Dobó István Gimnázium igazgatója. A verseny az intézmény és az Egri Tankerületi Központ közös felhívása. Versenybe szállnak a középiskolák, így a Szilágyi, a Pásztorvölgyi, a Gárdonyi illetve a Dobó Gimnázium, az Andrássy, az Eszterházy, a Szent Lőrinc és az IQ-Pont is. 

– Hárman vannak egy csapatban, az iskolai fordulók nyertesei érkeztek ma ide. Nagyjából egy tucat feladatot oldanak meg. Ezek közül az első a város hídjainak felismerése, beazonosítása és elhelyezése térképen. A diákoknak minden évben kell alkotnia valamit. A szervezők évről-évre kiemelt figyelmet helyeznek arra, hogy ne legyen megszokott, ne legyen unalmas és kiszámítható a vetélkedő. A kilencedikes osztályok pedig még jobban megismerhetik szülő- vagy iskolavárosukat, ami nagyon fontos célkitűzésünk. Egyébként a feladatok nem könnyűek, felnőtt egriként is sokat tanulhatnánk belőlük – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában