Útfelújítás

2023.03.11. 08:03

Megújult az Egercsehit Mikófalvával összekötő út

Több szakasz is korszerűbb lett.

M. H.

Szinte alig lehetett már arrafelé közlekedni

Forrás: Google Maps

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg a Közlekedésfejlesztés Heves megyében 2021 című projektet. A projekt részeként megújult az Egercsehi-Mikófalva összekötő út 1,8 kilométeres szakasza. A projektet a társaság másfél milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg. Ehhez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező bruttó 148,59 millió forintból valósította meg a beruházást.

Az Egercsehi-Mikófalva összekötő út felújítása során a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült, valamint sor került tartós burkolati jelek festésére is.

A társaság közölte, a Nagyréde bekötőút 1,4 kilométeres szakaszát is korszerűsítették bruttó 124,46 millió forintból. Cserélték a KRESZ-táblákat, új és tartós burkolati jeleket festettek, és a meglévő autóbusz-megállóhelyeket felújították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában