Hashtag, március 15.

2023.03.12. 11:18

Megújulva és nemzeti színekben pompázva várja az ünnepet a gyöngyösi szelfipont

A népszerű szelfipont rövid karbantartáson esett át, de már újra fotózkodhatnak itt az erre járók.

Sz. Sz. I.

Elég jól néz ki az ünnepi színekben is

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A magyar nemzeti színekkel megvilágítva várja az 1848/49-es forradalom és szabadságharc közelgő, 175. évfordulóját a Gyöngyös városfelirat. A népszerű szelfipont elemeinek javításával és megerősítésével a napokban végeztek a szakemberek. 

Gyöngyös tavaly februárban gazdagodott a látványossággal. A Szent Bertalan templom mellett álló, közel 12 méter hosszú városfelirat betűi 1,4 méter magasak, elölről fehérek, élük és hátoldaluk pedig a város színeiben pompázik. A betűk LED-világítást kaptak, amelynek fényei bármilyen színre beállíthatók. A Mátra és vele együtt Gyöngyös továbbra is az ország népszerű úticéljai között szerepel, emellett a város nagyrendezvényei is sok vendégek vonzanak. Mivel az ide látogató turisták által felkeresett látványosságok között a Fő tér, a Szent Bertalan templom és annak kincstára előkelő helyen szerepel, ezért döntött úgy 2021. októberében a képviselő-testület, hogy a turisztikai attrakciót a város ezen pontján helyezik el. Az új szelfihely mára üde színfoltja lett Gyöngyösnek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában