Lezárások

2023.03.12. 08:46

Nyár végére megújulhat az Eger-Novaj közötti útszakasz

Július végére elkészül az Egert Novajjal összekötő út felújítása, amelyet a HE-DO csoport várhatóan március 20-án kezd el.

Sz. M. L.

Az út 2211 méter hosszú szakaszának felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írt ki pályázatot. A négy és fél hónapig tartó munkálatokat szakaszos, félpályás forgalomterelés mellett végzik a szakemberek. Az érintett útszakaszon jelentős süllyedések és kátyúk miatt vált szükségessé a felújítás. A szakasz Ostorost a már korábban felújított novaji szakasszal köti össze, így tovább javítja az Eger és a 253. jelű út közötti összeköttetés minőségét. 

— A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim előkészítő munkafolyamatokat, padkanyesést, szakaszos ároktisztítást végeznek a teljes szakaszon. A kezdőszelvény közelében a teljesen tönkrement áteresz helyén új áteresz épül és jelentősen megújul az Ostoros-patak hídja is pályalemez megerősítéssel, új szegélyekkel és sóvédelmi bevonattal. A megsüllyedt útszakaszokon pályaszerkezet cserét végzünk, ezt követően a teljes felületre 2 aszfaltréteg kerül beépítésre. – tájékoztatott a részletekről Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A felújítás utolsó szakaszában kezdik meg a szakemberek az aszfaltozást, amit a kétoldali padka feltöltése követ, végezetül kihelyezik a jelzőtáblákat és felfestik az útburkolati jeleket.

Kiemelt képünk illusztráció, Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában