Síszezon

2023.03.13. 20:01

Rengeteg friss havat készítettek a mátraszentistváni síparkban március 15-re

Még bizonytalan, hogy az ünnep után meddig tart az idei síszezon a Mátrában.

Sz. Sz. I.

Március 15-én még síelhetünk Mátraszentistvánban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Március 15-én biztosan nyitva lesz a mátraszentistváni sípark, tájékoztatta portálunkat Erbeszkorn Tamás szóvivő. 

– A nemzeti ünnepünk napján tervezzük lebonyolítani az idei Sípark Kupát. Mindig ez a síszezon utolsó versenye. Az ünnep utáni nyitva tartásról még nem tudok biztosat mondani, még mi sem döntöttük el, meddig üzemel a sípark. Az viszont tény, hogy vasárnap este még sok havat készítettünk. Mínusz 7 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet, remek lehetőség volt a pályák hóágyúzására. A meteorológiai előrejelzések szerint március 15-re hidegfront érkezik, Mátraszentistvánban mínusz 4 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható. A hét második felére még hűvös időt prognosztizálnak az időjósok, majd a hétvégére érkezik melegedés – foglalta össze Erbeszkorn Tamás.

A szóvivő a Sípark Kupával kapcsolatban elmondta, hogy március 15-én 10 órakor veszi kezdetét a verseny az 5-ös pályán a sípark és a Felső-Mátrai DSE közös rendezésében. Tíz korcsoportben nevezhetnek az indulni szándékozók március 14-én 12 óráig a siverseny.hu weboldalon. Az 5 ezer forintos nevezési díjat a verseny előtt a helyszínen, a rajtszám átvételekor kell megfizetni. Az egy futamos profi-szlalom verseny pályája óriás kapukkal, maximum 15 méteres kaputávolsággal lesz kitűzve. Minden nevező ajándékot és emléklapot kap, kategóriánként az I - III. helyezettek pedig érmet és jutalmat vehetnek át, tette hozzá Erbeszkorn Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában