A Föld órája

2023.03.25. 12:41

Sötétbe borul Gyöngyösön a Fő tér

A város is csatlakozik a Föld órája világméretű akciójához.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi belváros 2021-ben

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyös idén is csatlakozik a Föld órája kezdeményezéshez, a jelképes, közös villanyoltáshoz, mivel egyetért annak céljaival, és felelősséget érez szűkebb és tágabb környezetünk, a fenntartható jövő iránt, tájékoztatott az önkormányzat. Közlésük szerint március 25-én 20:30 és 21:30 között kialszik a Fő tér dísz- és közvilágítása, miközben a Praesepe Csillagászkör idén is várja a Fő téren azokat, akik a Föld óráját a csillagok tanulmányozásával szeretnék tölteni. Az önkormányzat arra buzdít minden gyöngyösi lakost, közösséget és vállalkozást, hogy cselekedeteivel, tevékenységével ne csak egy órában, de minden nap tudatosan óvja bolygónkat.

A Föld órája továbbra is az egyik legsikeresebb világméretű akció, amikor világszerte lekapcsolják egy órára a fölösleges világítást. Ezzel hívják fel a figyelmet a véges természeti erőforrásokra, és arra, hogy mindennapi szokásainkkal tevékeny részesei vagyunk a globális folyamatoknak és a bolygó jövője iránti felelősség mindannyiunké. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában