Szépítés

2023.04.25. 11:11

A hagyomány kötelez: folytatódik Hatvan virágosítása

Több mint 40 ezer egynyári növényt ültetnek el, s fásítanak is

T. O.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A „virágos Hatvan” közbeszédben elterjedt jelzős szerkezete jóval „idősebb”, mint a település városi rangja. A hajdani mezővárost, majd nagyközséget már a huszadik század elején is így emlegették, miközben a Zagyva két oldalán terjeszkedő lakóhely csupán a második világégést követően – igaz, az országban elsőként – lépte meg a következő közigazgatási szintet. Jellemző adalék, hogy a második világháborúban, 1944 szeptemberében mielőtt a szövetségesek bombázni kezdték a vasútállomást és környékét, előzőleg cinikusan megfogalmazott röpcédulákon figyelmeztették a lakosságot: „Rajtad a sor, virágos Hatvan!

A mindenkori városvezetés folyamatosan ragaszkodik az imázs fenntartásához, aminek eredményeként az elmúlt években az önkormányzat erőfeszítéseit többször is különböző díjakkal ismerték el.

Az idén sem lesz ez másként. Mint megírtuk, néhány hete a közterületekre kerültek a kora tavaszi növények, májusban pedig folytatódik a város virágosítása. Több mint 40 ezer egynyári növényt ültetnek el, egyebek mellett begóniákat, büdöskéket és kúpvirágokat. Emellett hársakat, kőriseket, és gömbmeggyet is telepítenek a város több pontjára, s ősszel a közösségi költségvetés részeként is fásítanak majd. Gulyás Katalin, az önkormányzat főkertésze úgy nyilatkozott: a tervezés során figyelembe veszik a klíma átalakulását is.

Hatvan ebben az évben is nevez a Virágos Magyarország elnevezésű megmérettetésre.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában