Elismerés

2023.04.27. 12:50

A legjobb duális képzőhely díját kapta meg a Mátra Hegesztéstechnikai Kft.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Sztár Fesztiválon átadta a legjobb gyakorlati képzőhelyeknek járó díjakat.

T. B.

Benus Ferenc (középen) Orbán Viktor miniszterelnökkel

Forrás: MKIK

Mikro- és kisvállalkozás kategóriában idén a Mátrai Hegesztéstechnika és Szakképzési Kft., a közép- és nagyvállalat kategóriában a Festo-AM Kft. kapott elismerést. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját mikrovállalkozás kategóriában a balatonlellei Fáró Mirella egyéni vállalkozó, kis- és középvállalkozás kategóriában a Hajdúhús 2000. Kft., nagyvállalati kategóriában a budapesti P&P Pékárukészítő és Értékesítő Kft. vette át.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara beszámolója szerint a visontai cég képviseletében a díjat Benus Ferenc vehette át a fesztivál hétfői megnyitóján. Az 1998-ban alakult Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. meghatározó szerepet játszik az MVM Mátra Energia és a kapcsolódó vállalkozások, valamint a térség hegesztő utánpótlási, továbbképzési és hegesztő gyakorlati oktatói képzésében, emlékeztet a HKIK. A szakmai képzés mellett felnőttképzésben minősített hegesztő, nemzetközi hegesztő és nemzetközi kiemelt hegesztő, felsőfokú képzésben nemzetközi hegesztő specialista, nemzetközi hegesztő technológus és nemzetközi hegesztő mérnök képzésének gyakorlati oktatását is végzik. 2010-től kezdődően mintegy 270 tanulónak biztosították a teljes szakirányú képzést biztosítják nemzetközi színvonalon.

A pályaorientáció aktív szereplői, nincs pályaorientációs rendezvény se a megyében, se országosan, ahol a vállalkozás és társult vállalkozása, a Learn Virtuál Kft lelkes csapata ne próbáltatná ki a gyerekekkel a hegesztés virtuális technikáját.

Kimagasló tehetséggondozó tevékenységüket 2008-tól az SZKTV Szakmasztár Fesztiválon is bizonyították, tanulóik hat első, hét második és négy harmadik helyezést értek el. 2012-től tanulóik nemzetközi versenyeken is sikerrel szerepeltek az Euroskills és Worldskills versenyeken, legjobb eredményeikként 2016-ban Pányi Péter és 2018-ban Budapesten Zaja Dániel is harmadik helyezést ért el.

A hegesztő képzés tartalmi fejlesztésében nemzetközi szinten is részt vesznek. 2015-től a MAKE IT projektben Erasmus+ programban kidolgoztak egy innovatív középfokú képzési tananyagot az európai hegesztő szakember (EWP – European Welding Pactitioner) képzéshez. 2009-től az Európai Hegesztési Szövetség felhatalmazása alapján európai/nemzetközi hegesztő képzéseket is szerveznek az EWF irányelveinek megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában