Fenntarthatóság

2023.04.30. 21:05

A megújult Keleti pályaudvarral ismerkedtek a péterkei középiskolások

A fenntartahatósági témahét keretében újabb fővárosi élménnyel gazdagodtak a pétervásárai diákok.

B. K.

Diákok a Keleti pályaudvaron

Forrás: Facebook/ÉASzC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Április 26-án a fenntarthatósági témahét keretében az Északi Agrárszakképzési Centrum Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 13. B osztályával látogatást Budapestre kirándultak, ahol részt vettek a Keleti pályaudvaron a Vasútüzem, mint a legfenntarthatóbb közlekedés motorja programon.

Megismerkedtek a pályaudvar történetével és szerepével a hazai vasúti közlekedésben, valamint az üzemi és utastájékoztatási folyamatokkal.

Beléphettek a megnyitás előtti új Utascentrummal, ahol május elejétől a vasúttársaság korszerű, 21. századi körülmények között szolgálja ki az utazó közönséget. A pályaudvar bejárása során számos egyéb érdekességgel találkozhattak. Megismerték a felsővezetékes villamos vontatási hálózatot, mint környezetbarát és fenntartható technológiát, valamint a központi forgalomirányító irodában élőben láthatták a forgalomirányítók mindennapi felelősségteljes munkáját.

Az intézmény honlapján számoltak be a programról, s egyúttal köszönetet mondtak Ispán László forgalmi csomóponti főnökség vezetőnek a szervezésért és a rövid történeti áttekintésért, továbbá Kovács Imre állomásfőnöknek a pályaudvar részletes bemutatásáért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában