Lakberendezés

2023.04.02. 13:36

A stílusos lakás alapja a rend - lomtalanításra buzdít az andornaktályai lakberendező

Lakberendezéssel kapcsolatos rovatunkban a mindennapokban is könnyedén hasznosítható tippeket olvashatnak Ipacs Éva andornaktályai lakberendezőtől, aki most a szelektálás fontosságára hívja fel a figyelmet.

F. V. E.

Fontos megkérdeznünk magunktól: vajon tényleg szükségünk van mindenre, ami a szekrényben halmozódik?

Forrás: Ipacs Éva/Beküldött fotó

A tavasz általában lomtalanítás, a selejtezés időszaka. 

Alapvető fontosságúnak tartom és megrendelőimnél is ezt szoktam első lépésként javasolni. Nem csupán azért, mert a stílusos lakás alapja a rend, hanem mert csak azt követően kezdek el tárolóbútorokat tervezni, amikor már ismerem a család használati eszközeinek, tárgyainak, ruháinak a mennyiségét és méreteit.

Nagyon sok lakásban megfordulok, és azt tapasztalom, hogy rengeteg olyan holmit halmoznak fel az emberek, amelyekre nincs is szükségük. Foglalják a helyet, porosodnak, a lakók pedig kerülgetik őket nap mint nap. Ilyenek például a felesleges, funkció nélküli bútorok, a soha nem viselt ruhák a szekrényben, a konyhában a nyolcadik fazék, a huszonkettedik bögre, a csetreszek, valamint az évek óta üres fűszertartó edénykék, a fürdőben a három felbontott és félig elhasznált sampon, az öt tusfürdő és még sorolhatnám.

Mielőtt szekrényt szekrényre halmoznánk a lakásban, tegyük fel magunknak a következő kérdéseket: Tényleg szükségünk van ennyi holmira? Használjuk őket egyáltalán?

Ha a válasz nem, akkor a felesleget szedjük össze, és ajándékozzuk el ismerőseinknek, vigyük adománypontokra, vagy el is adhatjuk ezeket. Higgyék el, jó érzés lesz!

Egyrészt felajánlásainkkal örömet okozhatunk másoknak, másrészt eladás esetén némi bevételhez juthatunk, s végül, de nem utolsó sorban – ahogy haladunk előre a folyamatban – egyre több hely szabadul fel a lakásban, egyre szellősebb lesz, és sokkal letisztultabb, harmonikusabb lesz az összkép.

Jó pakolást kíván Ipacs Éva, andornaktályai lakberendező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában