Szórakozás

2023.04.28. 20:13

Egri Csillag Weekend nyitotta meg az idei szezont + fotók, videó

Pénteken déli egy órakor megnyitotta kapuit a Dobó téren a május 1-én záruló Egri Csillag Weekend. A hosszú hétvége első napját – az időjósok esőre vonatkozó előrejelzése ellenére – szép tavaszias időjárás tette ilyen szempontból is kellemessé. A rendezvény hivatalos megnyitóján köszöntötte a vendégeket a város polgármestere, illetve a borvidék hegyközségi tanácsának elnöke.

S. S.

Elindult az Egri Csillag Weekend

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Közismert, hogy az Egri Csillag Weekenden találkozhatnak a borkedvelők a legújabb, legfrissebb Egri Csillagokkal, melyeket a legjobb helyi borászatok – az idén 23-an – hoznak el a vármegyeszékhely központjába, a Dobó térre.

A Berényi Tamás rendezvényszervező által moderált megnyitón Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere köszöntötte és kívánt jó időtöltést a teret megtöltő vendégeknek. Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke arról beszélt, hogy a borvidék egyik ékköve az először 2011-ben bemutatott Egri Csillag. Ugyanakkor ennek a bornak a jelentőségeit, értékeit tudatosítani szükséges nap, mint nap.

– Milyen borról is van szó, teszik fel gyakran a kérdést, amire a legpontosabb válasz: az nem más, mint az Egri Borvidék palackba zárva – fogalmazott a hegyközségi tanács elnöke, aki örömét fejezte ki, hogy ebben a gyönyörű környezetben milyen szép számmal vannak jelen a rendezvény iránt érdeklődők.

Farkas László beszélt arról is, hogy a város önkormányzatával, bizottságaival, illetve magával a hivatallal is egyre jobb a kapcsolatuk. Egyre összehangoltabb, kiforrottabb ez az együttműködés.

A tanácselnök köszöntője végén kihirdette a két héttel korábban megrendezett új borok versenyének az eredményét, illetve átadta a tanúsító okleveleket: a legjobb Egri Csillag-díjat a Thummerer Kft. Egri Pincészete nyerte, legjobb fehér, valamint rose újbort egyaránt a Varga Pincészet Kft. készítette el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában