Edukációs pénzügyi diákverseny

2023.04.10. 14:21

Egri gimnazistáknak szurkolhatunk az országos döntőben

Pénzügyi jártasságukról adtak számot a Heves megyei gimnazista csapatok.

T.B.

Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Heves megye gimnazistái mellett a budapesti tanulók is összemérték tudásukat a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Versenyben. Az április 4-i második fordulóban online kvízkérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak, majd szóbeli kifejtős válaszokat várt a zsűri olyan témákban, mint az adózás, árfolyam, energia- és lakásárak. 

A Privátbankár.hu által szervezett edukációs pénzügyi diákversenyben tavasszal a gimnáziumok versenyeznek, ősszel pedig a szakiskolák, szakképzők és a technikumok diákjai adnak számot pénzügyi jártasságukról. A négyfős csapatok versenyét Heves megyében a Neumannosokk gárdája nyerte, természetesen a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumból. A csapat kapitánya Fiser Boldizsár, felkészítő tanáruk Sesztákné Kappanószki Ildikó. A megyéből öt csapat vehetett részt a második fordulóban.

Az országos döntőt 2023. április 27-én tartják a csapatok és a zsűri személyes jelenlétével. A döntőben jól szereplő csapatok értékes jutalmakat kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában