Érzékenyítés

2023.04.04. 19:10

Egyszerre kaland és érzékenyítés az egri Uránia Moziban: kipróbálható sötét szabadulószoba

Szabaduljon meg az előítéleteitől.

M. H.

A Vakok és Gyengénlátók Integráló- és Sportegyesülete egy újabb, különleges, szemléletformáló rendezvényre várja a kedves érdeklődőket. A manapság nagy népszerűségnek örvendő, szabadulószoba koncepciójának segítségével kívánják elősegíteni a látássérült emberek társadalmi integrációját, elsősorban a fiatalok körében.

A programban résztvevő játékosoknak a hallásukat, szaglásukat, tapintásukat és a logikus gondolkodásukat kell használniuk, hogy a rejtvény megoldásáig eljussanak és kiszabaduljanak a helyiségből. A kezdeti bizonytalanság, olykor félelemérzet fokozatosan átalakul, megerősödik az együttműködés a csapattagok között, fokozódik a koncentrációs készség, az egymásra utaltság érzése. A játék során fontos szerepe van továbbá az empatikus képességüknek, a multiszenzoros- és a kooperatív tevékenységeknek is.

Fontos, hogy a fiatalok megismerjék a látássérült emberek nehézségeit és életmódjukat, illetve megértsék, miként tudnak nekik segíteni. A szemléletformálás legeredményesebb formája, ha egy épített környezetben, rövid időre saját maguk is megtapasztalhatják ezt a fogyatékosságot. Ennek innovatív és játékos módszere ez az érzékenyítő szabadulószoba. A rendezvényen április 20-tól 22-ig lehet részt venni az Uránia Moziban, ingyenes, de regisztrálni kell [email protected] címen.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában