Húsvéti nyitvatartás

2023.04.06. 08:06

Indul a roham, jobban teszi, aki időben bevásárol a hosszú ünnep előtt Hevesben is

Idén négynapos lesz a húsvéti ünnep. Mutatjuk a boltok nyitvatartását.

B. K.

Húsvétkor a boltok nyitvatartása is változik

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A húsvéti négynapos ünnep előtt érdemes észben tartanunk, hogyan lesznek nyitva az üzletek.

Ünnepnap lesz április 7. (nagypéntek), április 9. (húsvétvasárnap) és április 10. (húsvéthétfő), ezeken a napokon a plázák, bevásárlóközpontok, a nagyobb boltláncok – az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Tesco és a Spar – zárva tartanak. Kizárólag szombaton, azaz április 8-an nyitnak ki boltok, ekkor a szokásos nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, ahogy kedden szintén.

A boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, azonban vannak kivételek: egyes CBA, Coop és Reál boltok vagy kisebb üzletek nyitva lehetnek az ünnepnapokon is. Mivel nincs egységes nyitvatartási rend, érdemes figyelni a boltokban kihelyezett tájékoztatókat, de neten is utánanézhetünk.

A zárvatartás alól kivételt képeznek még: a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában