Környezettudatosságra fel!

2023.04.16. 13:59

Indul a zöld hét az egri egyetemen, a saját ökolábnyomodat is kiszámolhatod

Hétfőn kezdetét veszi a Zöld hét az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen (EKKE).

F. V. E.

Az egri egyetem főépülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az EKKE – egyetlen magyar egyetemként – kulcspartnere annak a 9 éves futamidejű integrált projektnek, melynek célja a Nemzeti Energia és Klímaterv megvalósításának támogatása. Az egri egyetem elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Oktatási, kutatási és harmadik missziós tevékenységét egyaránt ezzel a szemlélettel valósítja meg, tudtuk meg Pócsik Attilától, az EKKE sajtóreferensétől. 

A Zöld hét ennek szellemében, több szervezet összefogásával – az egri önkormányzat, EKKE Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, Szent Imre Katolikus Általános Iskola – valósul meg, s rengetek érdekességgel várják az érdeklődőket. Kiállítások, kézműves foglalkozások, vetélkedők és előadások színesítik majd a hétfőtől péntekig tartó programsorozatot.

A megnyitót hétfőn 10 órakor tartják az Eszterházy téren, rossz idő esetén a Líceum alulájában. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor köszöntőjét követően látványos program következik, összesen mintegy 200 diák készít majd természetes festékkel, tenyérlenyomattal egy óriási fát.

A programok között szerepel dr. Misik Tamás keddi előadása a túlcsomagolásról, melyet 9 órától a Tittel Pál Könyvtárban hallgathatnak meg az érdeklődők. Az előadás egy figyelemfelhívás a tudatos vásárlásra, hiszen a fogyasztói társadalomban egyre többet vásárolunk, éppen ezért nagyon fontos, hogy csomagolás szempontjából is tudatosan válasszunk. Ez kezdő lépés lehet a „low waste” életmód felé, hiszen a kevesebb szemét- és hulladéktermelés a cél.

Emellett lesz egyebek között szemétszedés, újrahasznosított anyagokból készült alkotásokból kiállítás és az ökolábnyomukat is kiszámolhatják, akik kíváncsiak rá. A részletes program megtalálható itt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában