Teljes útlezárás

2023.04.13. 11:25

Júliusig felújítják az Iparos utcát, teljesen elbontják az egri utat +fotók

Két ütemben zajlik majd a munka, teljes útlezárás mellett. Máshonnan lehet majd megközelíteni a telephelyeket.

Sz. M. L.

A kivitelezés két ütemben fog zajlani

Forrás: he-do.hu

Közel 350 méter hosszon és 6 méter szélességben újítja fel az Iparos utcát a HE-DO csoport. A szakemberek a munkaterületet április 3-án vették át – adta hírül a HE-DO weboldalán.

Az Eger önkormányzata által kiírt közbeszerzést a HE-DO csoport önállóan nyerte meg. Vidó Zoltán főépítésvezető tájékoztatása szerint a felújítás részét képezi csapadékvizek elvezetése az Eger-patakba és a medercsatlakozásnál befogadó műtárgy megépítése is.

— A meglévő zúzottkő útpálya teljes elbontása után a bontott anyagot az építési terület közelében deponáljuk, majd az altalaj kitermelése után ezen bontott anyagból ágyazati réteg készül. Ezen rétegre a kétoldali süllyesztett szegély megépítése után 20 centiméter beton alapot és két rétegben aszfaltot építünk 12 centiméter vastagságban – vázolta fel a HE-DO szakemberei előtt álló feladatokat Vidó Zoltán.

A kivitelezés két ütemben fog zajlani: az első ütemben a 0+110 és 0+345 kilométerszelvények között, a második ütemben a 0+000 és 0+110 kilométerszelvények között újul meg az utca.  Az Iparos utca az egri ipari park egyik nagy forgalmú kiszolgáló útja. Mindkét ütem teljes útlezárás mellett zajlik, a lezárással érintett telephelyek ezen időszakban a Kistályai út felől közelíthetők meg.

— Az ipari telephelyek be- és kiszállítói kamionforgalma egyaránt jelentős, amelyhez hozzáadódik az utcában lévő kamionmosó és kamionszerviz külsős teherautó forgalma is. A felújítás a telephelyek üzemeltetőinek, munkavállalóinak és természetesen a telephelyi szolgáltatások igénybevevőinek is jelentős segítség a biztonságos és kényelmes közlekedéshez – érzékeltette a projekt jelentőségét a főépítésvezető.

Mirkóczki Ádám polgármester híradása szerint az új út kialakítása illetve a csapadékvíz elvezetés megoldása bruttó 88 823 800 forintból valósul meg, melyhez az érintett területen működő 7 vállalkozás összesen közel 21 millió forinttal járult hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában