Hídfelújítás

2023.04.11. 13:37

Lezárták a gyöngyösi Kőrösi Csoma Sándor utca hídját

A rekonstrukciót már nem lehetett tovább halasztani.

Sz. Sz. I.

Alaposan ráfér már a hídra a felújítás

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Felújítják Gyöngyösön a Nagy-patak hídját a Kőrösi Csoma Sándor utcában, adta hírül a város önkormányzata. A tájékoztatás szerint a munkát április 11-én kezdi el a kivitelező, a híd teljes lezárására várhatóan egy héten át kell készülni.

A városháza közleményében az áll, hogy a Kőrösi Csoma Sándor utca hídjának felújítását 2022-ben tervezte megvalósítani az önkormányzat, de a Vachott Sándor utcai híd állami beruházásban történő felújításának elhúzódása miatt a munkákat elhalasztották, most azonban azok tovább már nem odázhatók. Az állami kezelésű belterületi utakkal együtt megújuló Vachott Sándor utcai híd ugyanis várhatóan csak őszre készül el, az önkormányzat által a Kőrösi Csoma Sándor utca hídjára kötött szerződés határideje azonban addig lejár, egy újabb ajánlatkérési procedúra után pedig az áremelkedések miatt a beruházás jelentősen drágulna. A híd felújításának teljes költsége 9,3 millió forint. A híd felújítását az állványzat megépítésével kezdik április 11-én, ez a munka félpályás lezárás mellett zajlik majd, a híd teljes lezárására várhatóan egy héten át kell számítani. Az autósok addig a Vármegyeház téren álló hidat használhatják.

A beruházással folytatódik a Nagy-patakon átívelő hidak önkormányzati felújítása, 2022-ben teljesen megújult a Bástya és Zalár utca kereszteződésében álló híd, és kisebb felújítás, valamint statikai megerősítés után újra megnyitották a Vármegyeház téren álló hidat is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában