Látogatható

2023.04.09. 10:21

Kinyitott a parádsasvári kastélyszálló, ahol hajdan kis úttörők üdültek

A magas rezsi miatt télre bezárt a parádsasvári kastélyszálló, de néhány napja örömmel adták hírül, hogy újra fogadja a vendégeket e hely. Vajon ismerjük a múltját?

HEOL

A parádsasvári kastély újra kinyit

Forrás: Kállai Márton/Szabad Föld

Madárcsicsergés, virágzó fák és vidám úttörők - ilyen önfeledt volt az élet Parádsasváron 1952-ben, legalább is a Filmhíradó tudósítása szerint. 

- A Mátra festői völgyében] a Károlyi grófok egykori vadászkastélya ma úttörőüdülő. Az ország legkiválóbban tanuló úttörői jutalmul három héten keresztül ebben a gyönyörű környezetben tanulnak és üdülnek. A dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskola negyedik osztálya földrajzórát tart. Az üdülő meteorológiai állomásán naponta ellenőrzik az időjárás változásait, s ennek alapján figyelik meg a természet ébredését. Az összegyűjtött virágokkal és rügyekkel gazdagítják természetrajzi szakkörük anyagát. "Béke szálljon a világra / Éljenek a gyerekek / Hogy apáik nyomdokába / Boldogsággal lépjenek" - így szólt a tudósítás. 

A kastély ma szállodaként működik, mégpedig az ország egyik legjobbja ebben a műfajban. A magas rezsi miatt azonban télre bezárni kényszerült. Néhány napja újra megnyitotta kapuit a Kastélyhotel Sasvár Resort, és húsvétkor már vendégek népesítik be, adták hírül a működtetők. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában