Közösségi költségvetés

2023.04.17. 13:56

Kölyökarénáról, parkolóépítésről és fásításról is döntöttek a hatvaniak

Hatvanban újabb parkolók épülnek, a Népkertben kölyökarénát alakítanak ki, de bővítik a vadasparkot is. Egyebek mellett ezekre szavaztak a helyiek a közösségi költségvetés idei 100 millió forintjából.

T. O.

A nyulak ketrecét is bővítik a közösségi költségvetésből Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Hatvanban megszületett a közösségi költségvetés végeredménye. Több mint kétezren voksoltak arról, hogy mely fejlesztések valósuljanak meg abból a 100 millió forintból, amit az önkormányzat idei büdzséjéből szavazott meg e célra a képviselő-testület.

Horváth Richárd polgármester tájékoztatása szerint a legtöbb voksot a fásítás kapta, ennek szükségességét csaknem minden második szavazó fontosnak tartotta. A feladatra ötmillió forint áll rendelkezésre. Félszáz egyedet ültetnek el, főként a lakótelepi övezetekben, valamint a Népkertben.

Nagyon sokan behúzták az ikszet a vadaspark korszerűsítésére is. Hétmillió forintból bővítik a kecskék, a szarvasmarhák, a nyulak és a görények lakóhelyét, továbbá fejlesztik a létesítmény úthálózatát.

Ugyancsak jelentős a támogatottsága a parkolóépítésnek, ez alkalommal a Petőfi utcában – a Bajza-gimnázium mögött – alakítanak ki fél tucat gépjármű-beállót. Mindez 48 milliót kóstál, ez a legköltségesebb projekt valamennyi között. A kiadásokat illetően a következő a sorban a 38 millió forintba kerülő népkerti kölyökaréna. Az elnevezés korszerű játszóteret takar, három beépített trambulinnal, mászókával, zenélő játékokkal, fészekhintával és csúszdával, míg a kicsit nagyobbak tinipadot kapnak.

A közvilágítás további bővítése során – ötmillió forintért – az 5. Számú Általános Iskolánál és a Vörösmarty-óvodánál biztonságosabbá teszik a gyerekek és a felnőttek átkelését, mivel led-lámpákkal világítják meg a területet.

A „kínálatban” összesen tizenkilenc, a városfejlesztéssel kapcsolatos projekt szerepelt, s az említettekkel merült ki a rendelkezésre álló keret. Amik most kimaradtak, de jelentős a támogatottságuk, feltehetően legközelebb is szerepelnek a listán.

Mint megírtuk, az önkormányzat vezetése immár a harmadik egymást követő évben különített el 100 millió forintot arra, hogy a lakosság válassza ki a leginkább fontos fejlesztéseket. Tavaly például nyilvános illemhellyel, takarítógéppel, kerékpártárolókkal és okos zebrával is gyarapodott ily módon, a közösségi költségvetés jóvoltából a település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában