Rajzpályázat

2023.04.19. 15:31

Környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásokat díjaztak az egri egyetemen

Rajzokkal, fotókkal és plakátokkal neveztek a kisdiákok a versenyre, egyebek között levegő, klíma- és vízvédelem témakörökben.

F. V. E.

150 alkotás érkezett a felhívásra, a legjobbakat díjazták

Forrás: F. V. E.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) több szervezettel közösen összefogva ismét megszervezte a Zöld hetet, melynek részeként rajzpályázatot is hirdettek. A legjobb pályaműveket szerdán díjazták a Tittel Pál Könyvtárban.  

A díjátadó ünnepségen Zentai László, az EKKE kommunikációs referense elmondta, 150 alkotás érkezett a felhívásra, és hat kategóriában hirdettek győzteseket. Az első helyezettek és a külön díjasok a Mátrai Erőműbe egy jutalomkirándulásra jogosító belépőt is nyertek.

A Szent Imre Katolikus Iskola és az EKKE gyakorló iskolájának diákjai vettek részt a megmérettetésen, melyre rajzokkal, fotókkal és plakátokkal neveztek egyebek között levegő, klíma- és vízvédelem témakörökben.

A verseny legjobbjait dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az egri egyetem rektora köszöntötte. 

Elmondta, a Zöld hetet azért is rendezik meg, hogy a kisiskolások kedvet kapjanak ahhoz, hogy Egerben legyenek egyetemisták, s akár világhírű szakemberekké, kutatókká váljanak az EKKE falai között.

– Kisiskolásként én is nagyon szerettem rajzolni és versenyezni – idézte fel emlékeit dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, s arra biztatta a tanulókat, hogy a jövőben is vegyenek részt azokon a programokon, melyeket az egyetem nekik szervez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában