Testületi

2023.04.28. 11:57

Lőrinciben lesz ingyen muskátli, az erőműi pályát viszont nem adják el

A lőrinci önkormányzat egyelőre nem értékesíti a Mátravidéki Erőműnél lévő, használaton kívüli salakos sportpályát.

T. O.

Sokak szerint elcsúfítja a városképet

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Egyebek közt erről is döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület, amelynek a szokásossal ellentétben csupán néhány témáról kellett tanácskoznia. A sportpálya ügyét azért terjesztette elő Víg Zoltán polgármester, mert információnk szerint ugyan lenne érdeklődő a területre, ám a kereslet és a kínálat között jelentős az árkülönbség, s a város vezetése nem szeretne a település számára előnytelen üzletet kötni.

Pálinkás Péter alpolgármester javaslatát, miszerint minden helyi porta kapjon három-három cserép ingyenes muskátlit, egyhangúlag fogadta el a grémium. A virágok kiosztására május 13-án, szombaton délelőtt 8-tól 12 óráig kerül sor a Szabadság téren lévő Árkádnál.

A képviselő-testület felszabadította azt a bruttó öt és félmillió forintot, amit a költségvetésben a selypi útkereszteződés gyalogátkelőjére különítettek el. A pénzt egyéb útjavítási feladatra kell fordítani. Erre azért nyílt lehetőség, mivel a város sikeresen pályázott a Petőfibányáról érkező kerékpárutat Vörösmajorral összekötő szakasz megépítésére, s az elnyert összeg az említett beruházás költségét is tartalmazza.

A testület végül döntött arról is, hogy értékesítik a Városházával szembeni egykori újságárusító pavilont, ám kötelezik a vásárlót, hogy az építményt – amely nem illeszkedik a megújult településképbe – rövid határidőn belül le kell bontani, s elszállítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában