Zsebibaba

2023.04.08. 10:15

Nem kell Ausztráliába menni, hogy kengurubébit lássunk, elég a Tisza-tóhoz

Zsebibaba szaporulatnak örvend a megyénkhez közeli Tiszaderzs kenguru parkja. A csöppségek közül többen is egyre gyakrabban dugják ki a fejüket anyjuk biztonságot nyújtó erszényből.

HEOL

A kis termetű Bennett-kenguru is igazi látványosság

Forrás: Nagy Balázs/Új Néplap

Megduplázódott a tiszaderzsi Benett-kenguruk száma, hiszen az Ausztrál kontinens élővilágát bemutató mini állatkertben, a Tiszaderzsi Kenguru Parkban az itt élő 10 nőstény kenguru mindegyikének mozgolódik az erszénye.

A fajra jellemző, hogy az utódok 1 hónapnyi vemhesség után rendkívül fejletlenül látják meg a napvilágot, alig pár grammosak. A megszületésüket követően felkapaszkodnak anyjuk erszényébe és több hónapig ki sem bújnak onnan – tájékoztatta a Szoljon hírportált Varga Attila ügyvezető. 

Nagypéntektől újra kinyitott a park, így, ha kis szerencséje van a kenguruk ösvényén sétáló látogatónak, akkor megpillanthat egyet-egyet az erszényben fejlődő állatok közül, adta hírül a Szoljon. A Tisza-tónál megelevenedő ausztrál állatvilágot is bemutató intézmény számtalan új jövevénnyel várja látogatóit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában