Fogás

2023.04.29. 17:01

Pontyrekord: a világ legjobbjai 75 tonna halat fogtak ki a Balatonból, Nyitrai Zsolt is ott volt

Erős volt a mezőny, 7800 pontyot fogtak ki, 21 ország 250 csapata versenyzett.

HEOL

7800 pontyot fogtak ki a Balatonból

Forrás: Beküldött fotó

Véget ért a IX. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC). A közel 140 óra alatt rekord mennyiségű, 75 tonna halat fogtak a világ elitjébe tartozó versenyzők. Az eseményen jelen volt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos is.

Immár 9. alkalommal rendezték meg az International Balaton Carp Cup-ot (IBCC), amely a világ legnagyobb pontyfogó versenye a Balaton egész területén. - adta hírül közösségi oldalán a politikus . - Több mint 250 csapat nevezett 21 országból és az idei verseny rekordokat döntött.

A versenyzők közel 76 tonna pontyot fogtak ki, ami több mint 7800 halat jelent - folytatta Nyitrai Zsolt, majd hozzátette, az elmúlt években történő horgászati célú intézkedéseknek köszönhetően a hazai vizeink bővelkednek halakban, amely a Magyarország Kormánya , a Magyar Országos Horgász Szövetség - MOHOSZ, valamint a több mint 800 ezer horgász közös együttműködésének eredménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában