Tisztul

2023.04.27. 11:01

Rendbe tették az egri Sas úton a vasút mellett kialakult szeméttelepet

A napokban elindult a terület kitakarítása, a hulladék elszállítása, a macskák befogása is.

Sz. M. L.

– A faltól-falig megújult Sas utca okán is mindenképp rendezni szükséges a vasút és az egykori ÉMÁSZ épülete közti területet! Nem mellesleg az ÉMÁSZ épülete ismét megtelt élettel, a városrész üde színfoltja lehet az új tulajdonosoknak köszönhetően! A napokban elindult a terület kitakarítása, a hulladék elszállítása, a macskák befogása is! Köszönet az önkormányzat szakirodáinak, szakembereinek, hogy a lehetőségekhez mérten gyorsan intézkedtek jelzésemre – tette közzé Kovács Cs. Tamás, a körzet önkormányzati képviselője.

– Többek között, tavaly év végén is hangot adtam annak, hogy a városunkba vasúttal érkezők egyik első benyomása Egerről az alábbi képeken látható állapot. Szégyen. Gaz, szemét, omladozó épület, hajléktalanok, rágcsálók, tucatnyi macska, elképesztő körülmények között. Ahogy azt korábban ugyancsak jeleztem, a cél az, hogy egy kulturált park, esetleg egy kutyafuttató létesüljön, méltó módon a városrészhez – emelte ki.

A macskakolóniát egri önkéntesek számolták föl szinte teljesen, az állatok már korábban átestek az ivartalanításon a Tierschutzprojekt Ungarn e.V. - Kastrationsprojekt támogatásával.

(Főoldali képünk forrása Kovács Cs. Tamás Facebook oldala.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában