Egyetemi Egészségnap

2023.04.05. 15:46

Sportos napot tartottak az egészségesebb egyetemért Egerben

Mozogtak, sportoltak, szűréseket végeztek.

M. H.

Előadásokkal is készültek a látogatóknak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egészségügyi szűrésekkel és érdekes, hasznos előadásokkal, valamint számos sportág kipróbálásával várta a résztvevőket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Egyetemi Egészségnapja kedden. Kiváló gyógyteákat, brazil, török, spanyol és maláj étkeket is kóstolhattak a résztvevők, illetve ezen a napon megnyílt a Delta épület sport- és egészségdiagnosztikai laborja és újra megrendezték a Líceum toronyfutó versenyt is.

Két helyszínen zajlottak az események, a Líceumban és a Leányka úti campuson. A Decathlon támogatásával több mozgásformát is ki lehetett próbálni, így a pingpongot, a teqballt, de volt felfújható Kipsta focipálya, kosárpalánk, roller, és ügyességi játékok. Emellett az önkéntesek vért is adhattak. Az egészség jegyében szűrésekkel és tanácsadással is találkozhattak, így oxigénszaturáció, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint, PSA, érszűkület-vizsgálattal.

Mindezeken túl különböző előadásokkal tarkították a napot, mások mellett szó volt a férfi és női egészségről, de az újraélesztést is bemutatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában