Díjugratás

2023.04.22. 15:31

Szuhai és Técsy versenyfutása Szilvásváradon + fotók

Ifjabb Szuhai Gyula nyerte az Abonyi László Emlékversenyt Szilvásváradon.

T.B.

Három napig a díjugratóké volt a szilvásváradi lovas stadion. Pénteken esős időben végül Técsy Attila (Técsy SE) nyerte a fő versenyszámot 130 centiméteren, mögötte a DVTK-s Szuhai Rodrigo és ifj. Szuhai Gyula végeztek a dobogón. Szombaton már 135 centiméteren kellett jól teljesíteniük a lovasoknak, ekkor is Técsy és Vízcsepp nevű lova bizonyult a legjobbnak, az ezüstérmet a diósgyőri Hmaidi Amina és Americano, a bronzérmet ifj. Szuhai Gyula és Cornet’s Blue Sz szerezte meg. Az utolsó napon azonban fordult a szerencse, és ifj. Szuhai nyerte meg a fő versenyszámot, az Abonyi László Emlékversenyt, ezúttal Perthy Jackson nyergében vette jól az akadályokat. Az alappályán ezúttal is Técsy volt a legjobb, de az összevetésben Szuhai gyorsabban teljesítette a pályát. A harmadik helyet is ifj. Szuhai szerezte meg, Cornet’s Blue Sz-szel.

Szombaton és vasárnap négy Heves megyei egyesületben sportoló lovas is szerepelt a versenyen. Tóth Amarilla (Szilvásváradi LSKE) 90 centiméteren egy hetedik, 100 centiméteren nyolcadik helyet szerzett. Szilágyi Kitti (Hevesi SE) öt éves lovával negyedik és hatodik lett 110 centiméteren. Körtvélyessy Péter (Hevesi SE) 110 centiméteren 9. és 16. lett. Vass Fanni (Hevesi SE) volt a legeredményesebb, megnyerte a szombati 110 centiméteres nyitott versenyszámot, 120 centiméteren második lett, a 115 centis ifi versenyen hetedik helyet szerzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában