Portékák

2023.04.23. 12:25

Tarka piac Hatvanban: kézművesek az egykori buszállomás helyén

Hatvanban szombaton élettel telt meg az egykori buszállomás helyén kialakított közösségi tér.

T. O.

Gyönyörű ékszerekből is lehetett válogatni

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A „Tarka Piacon” kézműves vásárra várták az érdeklődőket az árusok, felvonultatva kollekcióik legérdekesebb darabjait. Az ékszerektől a gyermekjátékokon árt a cserépedényekig, az öltözékektől a mindennapi használati tárgyakon át a bútorelemekig megannyi érdekesség várta az érdeklődőket. Az egyedi termékek felvonultatása nem túl régi hagyomány a településen, de újabban egyre gyakrabban rendeznek hasonló eseményeket.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A kezdeményezésbe korábban az Ady Endre Könyvtár is bekapcsolódott.

– A minőség mellett a tartósság is megkülönbözteti a kézműves termékeket a tömeggyártással készült tárgyakkal szemben – nyilatkozta a bibliotékában március végén megtartott esemény kapcsán Poórné Mike Éva, az Eszterlánc Kézműves Egyesület elnöke. – Az embereknek ne az legyen az első, hogy berohan a legolcsóbb boltba és megveszi ott a legrosszabb minőséget, hanem tényleg egy tartós, szép kivitelezésű, Jó minőségű terméket adjanak egymásnak.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában